ua en ru

Країни ЄС остаточно узгодили бюджет на 2014 р

Бюджет Європейського союзу на наступний рік був остаточно узгоджений. Щоб дана угода набула чинності, необхідне також схвалення Європарламенту.

Бюджет Європейського союзу на наступний рік був остаточно узгоджений. Щоб дана угода набула чинності, необхідне також схвалення Європарламенту. Про це повідомляє "Росія 24".

У проекті бюджету на 2014 р. передбачаються видатки в 134,8 млрд євро, що трохи нижче запропонованого Єврокомісією проекту в 135,9 млрд євро. Причому ЄК пропонувала направити 3,6 млрд євро на фінансування ініціативи щодо боротьби з безробіттям серед молоді. Уряди країн ЄС запропонували включити витрати на рівні 6 млрд євро в наступний семирічний бюджет валютного блоку.

Передбачається, що ці кошти будуть спрямовані на те, щоб молоді люди після закінчення школи протягом чотирьох місяців могли підвищити кваліфікацію, пройти професійне навчання і мали доступ до роботи.

Читайте також: Скандал навколо бюджету ЄС - компромісу не досягнуто, доповідач ЄС подав у відставку

Необхідно відзначити, що бюджет ЄС є першим в семирічній фінансовій перспективі ЄС 2014-2020 рр.., Що передбачає 908 млрд євро витрат.

Раніше навколо проекту бюджету ЄС розгорівся гучний скандал. Глава МЗС Ірландії заявив про досягнення компромісу з питання бюджетного планування ЄС у період з 2014 р. до 2020 р. завчасно, коли документ не був погоджений.