ua en ru

Країни ЄС мають намір продовжити контроль на своїх кордонах

Країни ЄС мають намір продовжити контроль на своїх кордонах Фото: країни ЄС мають намір продовжити контроль на своїх кордонах

Країни підготували відповідне звернення до Єврокомісії

Декілька країн ЄС, серед яких Німеччина та Австрія, підготували проект рішення про подовження контролю на національних кордонах через потік біженців, який не зменшується. Про це після зустрічі міністрів внутрішніх справ країн ЄС у Амстердамі заявив відповідальний за питання міграції статс-секретар Нідерланлів Клаас Дійкхоф, повідомляє Reuters.

У відповідному зверненні до Єврокомісії висловлено прохання перевірити правове та практичне підґрунтя для розширення заходів контролю на кордонах.

"В даний час заходи можуть бути прийняті тільки протягом обмеженого періоду - шести місяців. Але небувалий наплив прохачів притулку поки не зменшився. Тому держави-члени просять Європейську комісію підготувати правову і практичну основу для продовження заходів на підставі статті 26 Шенгенського прикордонного кодексу", - сказав Дійкхоф.

Нагадаємо, президент Чехії Мілош Земан вважає недостатню чисельність групи швидкого реагування, яку Євросоюз планує сформувати для охорони зовнішніх кордонів.