ua en ru

Країни-донори виділили 2,2 млн євро на вивезення 2 тис. тонн меланжу зі Складу ракетного пального в Харківській області

У розташуванні Складу ракетного пального Сухопутних військ ЗС України у селищі Шевченкове Харківської області розпочалися заходи із завантаження та відправки чергової партії компоненту рідкого ракетного палива типу "меланж". За повідомленням прес-служби Міністерства Оборони України, для проведення комплексу заходів щодо вивезення 2 тис. тонн меланжу з військового об'єкту в Харківській області, країнами-донорами було виділено понад 2,2 мільйона євро.

"Залізничним транспортом до нас прибули 14 спеціальних цистерн. Після їх перевірки експертами розпочнеться завантаження вибухонебезпечної речовини в залізничні ємності з дотриманням всіх технологічних норм," - повідомив командир військової частини підполковник Олександр Ніколаєв.

715 тонн небезпечної речовини будуть вивезені з регіону в рамках реалізації спільного проекту Україна - ОБСЄ. За умови відповідного фінансування, решта 2,7 тисяч тонн меланжу зі Складу ракетного пального Сухопутних військ ЗС України планується вивезти до кінця поточного року.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України повідомив про збільшення кількості компонентів рідкого ракетного палива, що підлягають утилізації у 2011-2012 рр. на 541,281 т - до 12 тис.