ua en ru

Сторони конфлікту на Донбасі продовжують обмежувати роботу місії ОБСЄ, - Хуг

Сторони конфлікту на Донбасі продовжують обмежувати роботу місії ОБСЄ, - Хуг Фото: Олександр Хуг (osce.org/Jonathan Perfect)

Хуг розкритикував обстріли безпілотників і камер спостереження місії ОБСЄ

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі обидві сторони конфлікту продовжують обмежувати роботу моніторингової місії ОБСЄ. Про це повідомив заступник голови місії Олександр Хуг, передає "Радіо Свобода".

Зокрема, Хуг зазначив, що робота місії ОБСЄ в зоні конфлікту залежить від того, чи забезпечують сторони безпечний доступ спостерігачам до всіх районах.

"Однак на практиці цього немає. Обидві сторони обмежують нашу свободу пересування", - зазначив він.

Крім того, він додав, що обладнання для спостереження на Донецькій фільтрувальній станції пошкоджено в результаті обстрілу. Також неодноразово під обстріли потрапляють безпілотники місії ОБСЄ.

"Обмеження нашої діяльності з моніторингу іноді переходить у насильницькі дії або погрози застосування сили проти наших неозброєних цивільних спостерігачів", - підкреслив Хуг.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що місія ОБСЄ завтра розпочне цілодобове спостереження в Станиці Луганській.

"Завтра, 19 серпня 2017 року, спостерігачі СММ почнуть працювати в режимі 24 години на добу і 7 днів на тиждень в Станиці Луганській - це очі та вуха міжнародного співтовариства", - заявив Хуг.