ua en ru

Столтенберг: усі союзники НАТО схвалили дії щодо Сирії

Столтенберг: усі союзники НАТО схвалили дії щодо Сирії Фото: Єнс Столтенберг (www.nato.int)

США та союзники підкреслили, що практично не існує можливої альтернативи використанню сили щодо Сирії

За результатами екстреного засідання Північноатлантичного альянсу (НАТО) усі країни-союзники договору схвалили дії Сполучених Штатів та союзників щодо ударів по об'єктах хімічної інфраструктури в Сирії. Про це за результатами засідання повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, інформує прес-секретар Альянсу Оана Лунгеску.

"Усі союзники НАТО висловили свою цілковиту підтримку діям, спрямованим на погіршення спроможності сирійського режиму до застосування хімічної зброї та для запобігання подальшим хімічним нападам", - йдеться у повідомленні.

За інформацією, оприлюдненій на сайті Альянсу, сьогодні в Північноатлантичній раді Сполучені Штати, Франція та Велика Британія коротко повідомили союзників Альянсу про спільні військові дії.

"Вони поінформували, що значна частина доказів свідчить, що сирійський режим був відповідальним за напад на мирних жителів у Думі 7 квітня, і що їхні військові дії були викликані можливостями сирійського режиму виробляти та використовувати хімічну зброю. Три країни-союзники підкреслили, що практично не існує можливої альтернативи використанню сили", - зазначено на сайті НАТО.

Нагадаємо, США завдали ракетного удару по Сирії сьогодні, 14 квітня. В операції брали участь також Велика Британія і Франція. Незабаром Північноатлантичний альянс заявив, що збереться на екстрене засідання щодо дій в Сирії.