ua en ru

Столтенберг вважає небезпечним світ, в якому у РФ, Китаю і КНДР є ядерна зброя

Столтенберг вважає небезпечним світ, в якому у РФ, Китаю і КНДР є ядерна зброя Фото: Йенс Столтенберг (twitter.com/NATOpress)

Столтенберг зазначив необхідність захищати Договір про РСМД

У ході виступу на Мюнхенській конференції-2018 генсекретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що вважає небезпечним світ, в якому у Російської Федерації, Китаю і КНДР є ядерна зброя. Про це повідомляє прес-секретар НАТО Оана Лунгеску.

"Світ, в якому у Росії, Китаю і КНДР є ядерна зброя, а в НАТО - ні, небезпечний світ", - заявив він.

Крім того, Столтенберг зазначив необхідність захищати Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД) (договір між СРСР і США, підписаний Михайлом Горбачовим і Рональдом Рейганом 8 грудня 1987 року).

"Ми повинні захищати Договір про РСМД, і ми закликаємо Росію вирішити проблеми союзників НАТО істотним, прозорим і такому, що піддається перевірці, способом", - заявив він.

За словами Столтенберга, всі союзники НАТО знаходяться в радіусі дії ракет КНДР, зазначивши, що Пхеньян ближче до Мюнхену, ніж до Вашингтону.

Нагадаємо, раніше Столтенберг заявив, що Європейський Союз не може захистити Європу сам по собі.

"Я вітаю зусилля Євросоюзу щодо захисту. Але з можливістю приходить ризик. Реальність така, що Європейський Союз не може захистити Європу сам по собі", - заявив він.