ua en ru

У зіткненнях під Радою постраждали 112 правоохоронців, - Міноборони

У зіткненнях під Радою постраждали 112 правоохоронців, - Міноборони Фото: Мыноборони

14 осіб перебувають у важкому стані

У зіткненнях під Верховною Радою України постраждали 112 правоохоронців. Про це заявив відповідальний секретар військово-цивільного координаційного штабу медичної допомоги - полковник медичної служби при Міністерстві оборони України Всеволод Стеблюк.

"За інформацією військово-цивільного координаційного штабу медичної допомоги в результаті терористичного акту під Верховною Радою поранення отримали 112 військовослужбовців Національної гвардії і працівників міліції. Загинув один військовослужбовець Національної гвардії від поранення серця", - розповів Стеблюк.

За його словами, в цивільні лікарні Києва, зокрема, в 17-у клінічну лікарню поступило 37 поранених, з яких троє перебувають у вкрай важкому і сім - у важкому стані, а в Олександрівську лікарню - шестеро постраждалих.

Головний військовий клінічний госпіталь прийняв 24 поранених (двоє у важкому стані), центральний госпіталь МВС - 42 поранених (двоє у важкому стані), госпіталь ГУ МВС у Києві - троє поранених.

При цьому Стеблюк підкреслив, що забезпечення постраждалих препаратами крові та медикаментами становить 100%.

Разом з тим, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков також повідомив, що 12 потерпілих перебувають на операційних столах в одному госпіталі, крім цього 7 осіб - в операційних в госпіталі МВС. Аваков повідомив, що кілька постраждалих у важкому стані, зокрема один у важкій комі.

Раніше повідомлялося, що у сутичках під Радою постраждали 107 осіб.