ua en ru

Сутички у Дортмунді на мітингу проти неонацистів: поранено поліцейських

Сутички у Дортмунді на мітингу проти неонацистів: поранено поліцейських Фото: марш лівих проти правих у ФРН

Ліві радикали на деякий час навіть захопили дві платформи на одному з вокзалів Дортмунда

У німецькому Дортмунді 4 червня відбулися протести проти маршу правих радикалів. Близько 2,5 тисяч людей вийшли на демонстрацію проти запланованої акції, на яку до Дортмунда з'їхалися близько 900 неонацистів, передає DW.

До складу організації, яка закликала до демонстрації, належать представники міської влади, церков та профспілок.

"Ми відкрите світу і солідарне місто. "Коричневим" - місце на звалищі історії", - заявив на мітингу мер міста Ульріх Зірау.


Окремо проти заходу неонацистів виступили ще близько двох з половиною тисяч представників ліворадикальних рухів. Вони намагалися прорватися крізь поліцейський кордон до праворадикалів та поранили трьох правоохоронців. Поліція відповіла перцевим газом.

Повідомляється також, що ліві захопили дві платформи на одному з вокзалів Дортмунда, однак їх невдовзі звідти відтіснили. До охорони порядку через загрозу сутичок залучили 3700 місцевих правоохоронців та ще тисячу представників федеральної поліції.

Нагадаємо, в суботу, 4 червня, десятки тисяч поляків узяли участь у масових заходах, які були приурочені до 27-ї річниці перших частково вільних виборів у країні.