ua en ru

Після зіткнень під Радою до поліції доставили 111 осіб

Після зіткнень під Радою до поліції доставили 111 осіб Фото: поліція

За фактом насильства щодо співробітників поліції розпочато кримінальне провадження

До управлінь поліції доставили 111 осіб після зіткнень під Верховною Радою, на чотирьох із них складені адміністративні матеріали, ще із 8 спілкуються правоохоронці. Про це йдеться у повідомленні на сайті Національної поліції.

"Загалом доставили 111 осіб. Розпочато кримінальне провадження за статтею 345 Кримінального кодексу України і на чотирьох осіб складено адміністративні протоколи. На цей час в управліннях поліції перебуває вісім осіб, усіх інших опитали і відпустили", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час обшуку були вилучені предмети, схожі на гранати.

Начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко наголосив, що слідчі дії біля ВРУ відбувалися у рамках розслідування кількох кримінальних проваджень. Так, людей, які перешкоджали роботі правоохоронців, доставили до управлінь поліції.

Окрім того, до лікарняних закладів звернулося 13 осіб, які перебували у наметовому містечку, та 7 працівників поліції:

"Інформації про те, що хтось отримав тяжкі ушкодження, на цей час у поліції немає. Усім надано медичну допомогу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті зіткнень під Верховною Радою між правоохоронцями та мітингувальниками, які сталися вранці 3 березня, постраждали 7 поліцейських.