ua en ru

У столиці Кенії через спалах холери загинули 4 людини

У столиці Кенії через спалах холери загинули 4 людини Фото: спалах холери (unicef)

Всього 79 осіб лікувалися від холери в Найробі

У столиці Кенії через спалах холери з травня 2017 року загинули 4 людини, у 79 жителів Найробі підтвердилися випадки захворювання. Про це повідомляє Reuters.

"Через спалах холери в столиці Кенії з травня загинули 4 людини. Уряд закрив тризірковий готель і популярний ресторан, щоб контролювати поширення захворювання", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, щонайменше 79 осіб з підтвердженими випадками холери лікувалися в різних лікарнях у Найробі, а влада створили ще 10 медичних центрів, щоб впоратися зі спалахом захворювання.

"Ми на даний момент закрили два готелі, і ми будемо продовжувати робити це, якщо є докази того, що існує небезпека для громадськості", - заявив міністр Клеопа Майлу після відвідування деяких з пацієнтів.

За його словами, уряд наказав негайно перевірити близько півмільйона людей, що працюють у сфері переробки продуктів харчування протягом 21 дня.

Так, місцеві влади в Найробі повинні будуть відремонтувати всі зламані каналізаційні лінії, забезпечити, щоб всі постачальники води та джерела води були сертифіковані, і заборонили торгівлю продуктами харчування.

Зазначимо, що за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, з 1971 року Кенія пережила кілька епідемій холери. Спалах в березні минулого року вбила 216 осіб з 13 тис. госпіталізованих по всій країні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ЛНР місцеві ватажки роблять спроби дискредитувати безвізовий режим України з ЄС та знизити кількість поїздок місцевих жителів на неоккупированную територію України.

Зокрема, співробітники СЕС посилено поширюють серед місцевих жителів чутки про епідемій різних захворювань (кори, холери, сказу, ботулізму, сальмонельозу) у причорноморському регіоні України.