ua en ru

Столичний ринок оренди залишається стабільним

Квартири в Києві як і раніше затребувані у орендодавців, а ціни на них, якщо й коливаються, то незначно.Нещодавно ми писали про те, як здійснюються угоди купівлі-продажу нерухомості в нинішніх, зовсім не сприяють розвитку ринку умовах.

Квартири в Києві як і раніше затребувані у орендодавців, а ціни на них, якщо й коливаються, то незначно.
Нещодавно ми писали про те, як здійснюються угоди купівлі-продажу нерухомості в нинішніх, зовсім не сприяють розвитку ринку умовах.

Але, як відомо, у ринку нерухомості кілька складових. Одна з яких - це ринок оренди, більш затребуваний і, відповідно, мобільний.

Попит на оренду квартир в Києві досить високий, кажуть ріелтори АН «Планета Оболонь». Та уточнюють, що не в останню чергу, за рахунок переселенців зі східних регіонів України. При цьому, розповідають в агентстві, орендодавці не надто прагнуть здавати житло переселенцям, але якщо вже здають, на поступки в ціні йти готові.

Найбільш затребувані у квартиронаймачів квартири вартістю від 4 до 6 тисяч гривень. При цьому, цінові очікування орендарів та орендодавців помітно відрізняються. В основному, орендарі готові платити на 1000 грн менше, ніж запитують орендодавці. Останні ж, у свою чергу, готові поступитися всього 300 гривень.

В економ-сегменті ціни практично завжди встановлюються у гривні і без прив'язки до курсу долара.
Зате в доларах ціни формуються в сегменті оренди квартир бізнес - і преміум-класу. Хоча ціноутворення в гривні зустрічається і тут. Вартість оренди в цьому сегменті становить від 9-10 тисяч грн до $1000-1200. Так, наприклад, за $1200 в місяць була здана квартира в новому будинку по вулиці Жилянській. За такою ж ціною пропонують і однокімнатні апартаменти в ЖК «Новопечерські Липки»
Підбираючи відповідну квартиру орендарі, як і раніше, звертають увагу на ремонт і наявність в квартирі побутової техніки, а останнім часом - ще й на те, чи засклені балкони і є бойлер. Втім, наявність останнього дещо підвищує вартість квартири. У орендодавців до орендарів якихось особливих вимог немає - головне, щоб були платоспроможні. Втім, більшість власників в якості мешканців воліють сім'ї без дітей або з дітьми старше 7 років.

Динаміку цін на оренду більшість опитаних нами ріелторів прогнозувати не беруться, хоча й допускають можливість невеликого зниження цін у найближчому майбутньому.
Джерело: domik.ua