ua en ru

Столичним перевізникам планують збільшити штрафи

Столичним перевізникам планують збільшити штрафи Фото: маршрутне таксі на зупинці (РБК-Україна)

У КМДА незадоволені роботою столичних перевізників

Київська міська влада буде ініціювати збільшення штрафів і посилення санкцій щодо перевізників, які порушують вимоги договорів, укладених з організатором перевезень по території столиці, а також норм і стандартів з безпеки руху та пасажирських перевезень. Про це заявив заступник голови КМДА Дмитро Давтян, повідомляється на сайті адміністрації.

За його словами, зараз порушення можна знайти на кожному з маршрутів.

"Ми проводимо рейдові перевірки автомобільних перевізників щодня, однак зараз більш ретельно. Вже є перші результати — на жаль, порушення є на більшості маршрутів. З особливо злісними — будемо розривати договори", - зазначив Давтян.

Однак, на його думку, інші санкції, зокрема штрафи, які закон дозволяє застосовувати до них, є недостатніми.

"Ми хочемо змінити це. Штрафи повинні бути відчутні вже з першого разу, їх потрібно збільшити в рази", — підкреслив заступник голови КМДА.

Він розповів, що зараз в КМДА напрацьовуються пропозиції щодо посилення відповідальності перевізників і санкцій відносно недобросовісних з них.

"Ми вже підготували лист до прем'єр-міністра з проханням скасувати мораторій на перевірки. Зараз готуємо своє бачення того, як Київ і країна в цілому повинні боротися з тими, хто неякісно виконує взяті на себе зобов'язання з безпечної перевезення пасажирів", - зазначив Давтян.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в столиці протягом трьох днів проводилися рейдові перевірки автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування щодо дотримання вимог договорів, укладених з організатором перевезень по території столиці, а також норм і стандартів з безпеки руху та пасажирських перевезень. За три дні перевірено 43 маршруту. Порушення є у більшості.