ua en ru

Столична влада висадила сквер на місці незаконного будівництва

Сьогодні на Ленінградській площі з'явився новий сквер, який висадили на місці незаконної забудови. Про це йде мова у повідомленні прес-служби КМДА.

Відкриваючи новий сквер заступник голови КМДА Петро Пантелеєв заявив, що у відношенні незаконних будівництв позиція міської влади є безкомпромісною - вони повинні бути ліквідовані.

"Сьогоднішнє відкриття нової зони відпочинку для киян на місці незаконного будівництва є символічним. Місяць тому міський голова Віталій Кличко дав доручення прибрати самобудову, яка спотворювала територію Ленінградської площі та облаштувати тут сквер. І так ми будемо вчиняти на місцях усіх незаконних забудов. За останній тиждень мер зупинив три випадки самовільних будівництв", - повідомив він.

Заступник голови КМДА також звернув увагу, що до облаштування зеленої зони долучилися керівники підприємств, які розташовані поруч.

"Близько 15 підприємців допомогли під час благоустрою. Загалом з території вивезено 15 машин сміття, влаштовано 3 лави для відпочинку, завезено близько 96 кубометрів ґрунту, влаштовано доріжку тощо. У сквері вже на сьогодні висаджено близько півсотні дерев", - поінформував Пантелеєв.