ua en ru

Столична влада створює Фонд розвитку Києва для залучення іноземних інвестицій

Столична влада створює Фонд розвитку Києва для залучення іноземних інвестицій.

Столична влада створює Фонд розвитку Києва для залучення іноземних інвестицій. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час зустрічі з міністром торгівлі США Пенні Прітцкер, передає прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Київський Фонд розвитку має намір інвестувати в міську інфраструктуру. Насамперед, мова йде про енергозберігаючі технології. По-друге, ми хочемо зробити роботу міської влади продуктивної і прозорою, аби громадськість мала можливість контролювати діяльність влади", - заявив Кличко.

"Ми почали конкретні зміни. Зокрема, за допомогою USAID та ЄБРР ми плануємо реформи в бізнес-середовищі, наприклад, в системі онлайн-закупівель. Ми вже внесли зміни в роботу над інвестиційними проектами в місті, визначили, що Київське інвестиційне агентство буде працювати як "єдине вікно" для всіх інвесторів, які будуть приймати участь в розвитку міста", - додав він.

У свою чергу, Прітцкер зазначила, що головними умовами для залучення інвесторів є подолання корупції і системні реформи. Вона підкреслила, що буде сприяти в наданні допомоги роботі Фонду розвитку Києва.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України виділив Києву 1,8 млрд грн на виконання функцій столиці.