ua en ru

Столичні спрощенці за 8 міс. 2013 р. сплатили до бюджету 740 млн грн єдиного податку

Платники податків м. Києва, які працюють на спрощеній системі оподаткування, за вісім місяців 2013 р. сплатили 740,2 млн грн єдиного податку. Про це повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів (Міндоходів) України.

Більша частина цієї суми надійшла від спрощенців-фізичних осіб, яких у столиці на сьогодні налічується 99 тис. Кількість юридичних осіб, які перебувають на спрощеному оподаткуванні, перевищує 19 тис.

"У січні-серпні 2013 р. від приватних підприємців м. Києва бюджет отримав 492,7 млн грн. Це майже вдвічі перевищує надходження 2012 р. В свою чергу, юридичні особи, які перебувають на спрощеному оподаткуванні, на початок вересня сплатили 247,5 млн грн податку. Бюджет отримав додаткових 113 млн грн порівняно з минулим роком", - зазначила начальник головного управління Міндоходів у м. Києві Ірина Носачова.

За статистикою столичного управління Міндоходів, найбільш популярною групою у столиці залишається друга група спрощеного оподаткування, на якій перебуває 47,7 тис. платників. 34,4 тис. спрощенців вважають для себе привабливою третю групу. В інших групах столичні суб'єкти спрощеного оподаткування розподілились наступним чином: перша група - 8,5 тис. приватних підприємців, п'ята - 36 суб'єктів господарювання-фізичних осіб, четверта - 19,3 тис. платників-юридичних осіб, шоста - 176 підприємств.

Нагадаємо, у 2013 р. платникам п'ятої групи зменшено ставки єдиного податку з 10% та 7% до 7% та 5% відповідно, а для другої групи - введено подання звітності раз на рік, а не щоквартально.