ua en ru

На столичному полігоні для відходів посилено протипожежний нагляд, - КМДА

На столичному полігоні для відходів посилено протипожежний нагляд, - КМДА Фото: влада Києва вживає протипожежних заходів на столичному полігоні в селі Підгірці

На полігоні працює 141 свердловина, яка виводить газ на газоспалювальну станцію та ведеться цілодобове спостереження

Міська влада Києва вживає протипожежних заходів на столичному полігоні в селі Підгірці аби унеможливити виникнення пожежі. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає прес-служба міської адміністрації.

На полігоні забезпечено цілодобовий моніторинг та ефективну роботу системи дегазації.

"У результаті розкладання сміття на полігонах виділяється біогаз, який здебільшого складається з метану, але з домішками сірководню, вуглекислого газу та інших речовин. Горючість метану дуже висока, але завдяки системі дегазації, тобто трубам, що розміщені всередині полігону і які забезпечують виведення газу, ми мінімізували ризик займання сміття", - Пантелеєв.


За його словами, наразі на полігоні працює 141 свердловина, яка виводить газ на газоспалювальну станцію. Також у розпорядженні полігону 5 одиниць техніки, які можна використовувати для поливання та посипання ділянок, які можуть спалахнути.

Заступник голови КМДА також наголосив, що полігон працює у цілодобовому режимі, тобто нагляд ведеться 24 години на добу сім днів на тиждень.

Нагадаємо, мер Львова Андрій Садовий заявив, що влада Львова не отримувала пропозиції щодо рекультивації Грибовицього звалища.