ua en ru

У столичному метро демонтували МАФи, що не відповідали правилам пожежної безпеки

У столичному метро демонтували МАФи, що не відповідали правилам пожежної безпеки Ілюстративне фото (УНІАН)

Решта об'єктів, що не суперечать правилам пожежної безпеки, працюють

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" інформує про демонтаж МАФів, які не відповідали правилам пожежної безпеки. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на інформацію метрополітену у Facebook.

Вказано, що з 2015 року було розірвано 182 договори.

У столичному метро демонтували МАФи, що не відповідали правилам пожежної безпеки

"У підземці демонтували МАФи, що не відповідали Правилам пожежної безпеки. З 2015 року розірвано 182 договори, загальна площа конструкцій складала 3464 кв. м", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що решта об'єктів, що не суперечать правилам пожежної безпеки, працюють у відповідності до укладених договорів з Департаментом комунальної власності та метрополітеном, як балансоутримувачем території.

"Водночас, зважаючи на щільність пасажиропотоку, підземка підтримує повну відсутність торгівлі у метро. Крім того, працівники метрополітену постійно повідомляють районні управління поліції про виявлення фактів стихійної торгівлі, особливо на входах до станцій та підземних переходах, що знаходяться на балансі підприємства", - підкреслили у КП.

Нагадаємо, у вересні глава КП "Київблагоустрій" Андрій Андрєєв повідомив, що у Києві комунальники знесли двадцять незаконних МАФів. За його словами, з 3 по 7 вересня, демонтажні бригади комунального підприємства прибрали 20 незаконних тимчасових споруд.

Як писало РБК-Україна раніше, у липні метрополітен Києва повідомляв про демонтаж 172 кіосків (МАФів), у яких виявлено порушення пожежної безпеки.