ua en ru

Столична влада розглядає пропозицію не підвищувати ціни на проїзні

Підвищення тарифів за проїзд в комунальному громадському транспорті, скоріше всього, не вдарить по гаманцю переважної більшості киян. Як стало відомо, у Київміськдержадміністрації розглядається пропозиція не підвищувати ціни на місячні проїзні на транспорт.

По суті, основний ціновий удар відчують на собі приїжджі і ті кияни, хто їздить настільки рідко, що купувати проїзний навіть за старою ціною йому не вигідно - поїздки по три гривні обійдуться дешевше. Приміром, сьогодні найпопулярніший проїзний на метрополітен і один з видів транспорту (автобус, тролейбус або трамвай) коштує 150 грн. При вартості поїздки в 3 грн дорога на роботу і додому двома видами транспорту обійдеться в місяць (20 робочих днів) в 240 грн. Отже, купуючи проїзний, киянин буде економити майже 100 грн в місяць на поїздку. Безкоштовним залишиться також проїзд пенсіонерів та інших пільговиків.

Інформацію про те, що пропозиція не збільшувати вартість проїзних серйозно розглядається, підтвердив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Євген Водовозов. В інтерв'ю журналістам у середу він зазначив також, що спочатку від керівництва транспортних комунальних підприємств столиці лунали пропозиції підвищити тарифи до 3,5 грн, до 3,25 грн, але округлення йде в меншу сторону. У проекті рішення зафіксована цифра 3 грн на всі види транспорту.

Водовозов також розповів, що метрополітен планує ввести в обіг нові жетони, тому запасатися існуючими напередодні підвищення цін недоцільно. Що стосується анонсованого столичною владою введення єдиного електронного квитка, то через неконструктивну позицію директора метрополітену старт проекту переноситься на 1 липня, зазначив Водовозов.