ua en ru

Столична влада не відстоює позиції киян перед урядом, - нардеп від "Свободи"

Столична влада не відстоює позиції киян перед урядом, - нардеп від "Свободи"

Міська столична влада не відстоює позиції киян перед урядом, зокрема, у питанні тарифів. Таку позицію висловив народний депутат 8-го скликання від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Іллєнко під час проведення віча соціальної справедливості, яке відбулась сьогодні, 2 липня, під стінами КМДА.

За словами свободівців, це загальноукраїнська акція, яка проходить в усіх обласних центрах країни. ЇЇ мета - зупинити тарифний терор уряду у сфері ЖКГ, який призводить до зубожіння українського народу.

"Необхідно чітко зрозуміти та позбавитися ілюзій з приводу того, що влада захищає народ. На жаль, вона відстоює інтереси олігархів, саме тому усі приватні монополії й надприбутки залишилися", - підкреслив Іллєнко.

Також депутат нагадав, що одним із перших кроків свободівців на шляху деолігархізації було подання законопроекту щодо уникнення подвійного оподаткування із Кіпром, але народні обранці не підтримали цю ініціативу.

"Я взагалі не розумію, як депутати, що складають більшість і у Верховній Раді і в Київраді, нічого не роблять. Все, що вони зробили, це лише перетягнули у теперішній час спадок минулого...", - зазначив Іллєнко.

Підтримує свого однопартійця й депутат Київради Руслан Андрійко.

"Прикриваючись війною та спекулюючи на ній, міські депутати продовжують грабувати киян. Влада у місті настільки корумпована, що вона навіть не реагує на будь-які акції. Так, сьогодні разом із нами стоять кияни, що виступають проти незаконних забудов. Але їх також ніхто із можновладців не помічає", - підкреслив Андрійко.

На його думку, наразі кількість проблемних або незаконних забудов більша, ніж за часів "молодої команди" Черновецького. Також свободівці вимагають повернути у власність громади природні монополії - такі як "Київенерго".

"Сьогодні на сесії ми нагадаємо лідеру "Удару" Віталію Кличко, що під час мерської кампанії він обіцяв повернути у власність громади "Київенерго". Також нагадаємо, що у "Київводоканалі" та "Київгазі" необхідно нарешті навести лад та звільнити керівництво, призначене ще Черновецьким", - додав Андрійко.

Нагадаємо, раніше свободівці вже запропонували державі повернути контроль за видобутком газу та виробництвом електроенергії та тепла. В такому випадку, вважає політична сила, населення автоматично отримає зниження тарифів, а олігархів буде позбавлено надприбутків.

Акція "Свободи" проти тарифного терору пройшла у багатьох містах України, зокрема, у Вінниці, Дніпропетровську, Кривому Розі, Житомирі, Ужгороді, Івано-Франківську, Кіровограді, Львові, Миколаєві, Полтаві, Рівному, Сумах, Тернополі, Харкові, Херсоні, Хмельницькому, Чернівцях, Черкасах та Прилуках.

Столична влада не відстоює позиції киян перед урядом, - нардеп від "Свободи"