ua en ru

Столична влада оперативно реагує на потреби киян у центрі міста

У Шевченківському та Печерському районах міста, які з двох сторін прилягають до Майдану Незалежності, столична влада створила з працівників різних служб оперативні групи швидкого реагування. Про це розповів директор департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Новицький.

"Оперативні групи швидкого реагування організують злагоджену і стабільну роботу комунальних служб столиці в умовах масових заходів у центральній частині міста. Крім того, оперативні групи дбають про належний санітарно-епідеміологічний стан, своєчасного прибирання і вивезення побутових відходів, оперативному реагуванні на різні ситуації тощо", - сказав Дмитро Новицький.

В цілому люди, які в ці дні бували в центрі міста, зазначають, що комунальні служби Києва діють бездоганно.

"Сміття в центрі немає. Скрізь стоять контейнери для вивезення сміття. Враховуючи, скільки людей сьогодні знаходиться в центрі (на Майдані незалежності, в Маріїнському парку), я очікував, що центр захлинеться у смітті. Проте побачив абсолютно протилежну картину", - зазначив киянин, менеджер Василь Кропивнюк, офіс якого знаходиться в центрі міста.

Певною незручністю, яке кияни відчули, що працюють або живуть у центрі, є блокування проїзду по центральних вулицях. "Однак ми розуміємо, що це питання не належить до компетенції міської влади. Що ж стосується роботи комунального господарства, інших міських служб, то, на диво, вони працюють практично бездоганно", - сказав Василь Кропивнюк.

У Кмда повідомляють, що з 2 грудня встановлено цілодобове чергування працівників Департаменту житлово-комунальної інфраструктури, відповідальних за належне утримання центру міста у вечірній та нічний час. Здійснюється постійний моніторинг санітарно-епідеміологічного стану в місцях перебування великої кількості людей і контроль та координацію робіт комунальних служб районів з прибирання зазначених територій. Зокрема, мова йде про Майдані Незалежності, Європейській і Михайлівській площах, вул. Хрещатик, Банкова, Грушевського , Інститутська та т.п. З метою належного санітарного очищення території в центральній частині міста, що прилягає до Майдану Незалежності, додатково встановлені контейнери для збору твердих побутових відходів. Крім того, з 22 листопада у місцях проведення масових заходів встановлено 47 мобільних туалетних кабін.

Нагадаємо, що голова КМДА Олександр Попов назвав забезпечення нормальної життєдіяльності столиці головним завданням КМДА та служб міста.

"Міська влада сьогодні працює над головним питанням - забезпеченням життєдіяльності столиці в цілому та в місцях масового перебування людей зокрема. Ми робимо все, щоб забезпечити нормальне функціонування всіх галузей міського господарства. На жаль, захоплення будівлі Київради викликав у цій роботі певні труднощі. Жіноча частина співробітників після подій 1 грудня, побачивши розбиті вікна і двері, просто боялася приходити на свої робочі місця. Ті співробітники, які прийшли у власні кабінети, скаржилися, що їм доводиться працювати в ненормальних умовах. Тому було прийнято рішення про організацію роботи керівництва та структурних підрозділів Київради і адміністрації в приміщеннях районних держадміністрацій, департаментів КМДА і комунальних підприємств", - повідомив Олександр Попов.

Він підкреслив, що буде робити все необхідне, щоб уникнути силового вирішення цієї проблеми. Зокрема, для спільного пошуку прийнятного для всіх сторін варіанти вирішення проблеми керівництво КМДА та Київради уповноважив своїх працівників на чолі з радником голови КМДА Олександром Мазурчаком провести необхідні переговори з мітингувальниками, які знаходяться в приміщенні міськадміністрації.

Сторони повинні прийти до взаєморозуміння. Адже всі однаково зацікавлені в тому, щоб функціонування міської інфраструктури столиці не припинявся ні на хвилину. Щоб працювали дитячі садки, навчальні, медичні та інші установи, люди вчасно отримували заробітну плату і пенсію.

Потрібно створити такі умови, щоб всі кияни і гості міста могли безпечно почувати себе, перебуваючи в столиці, і проявляти свою громадянську позицію, не порушуючи чинного законодавства.