ua en ru

Столична влада буде відшкодовувати киянам процентні кредитні ставки на заходи з енергозбереження

Столична влада буде відшкодовувати киянам процентні кредитні ставки на заходи з енергозбереження Фото: Кличко підписав меморандум з Держагентством з енергоефективності

Мер Києва Віталій Кличко підписав меморандум про співпрацю з Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України. Меморандум передбачає, що київська влада розробить міську програму відшкодування відсоткових ставок за короткостроковими кредитами, які надаються населенню на реалізацію енергоефективних заходів на 2015-2018 рр., йдеться в повідомленні прес-служби Кличко.

"Енергоефективність - це пріоритет не тільки для Києва, а й для всієї держави. Пересічний українець споживає в 5 разів більше енергії, ніж середньостатистичний європеєць. Тому програма енергоефективності дуже важлива - вона не тільки дозволяє економити кошти, але і покликана посилити енергонезалежність нашої країни. І ми всіляко будемо підтримувати цю ініціативу", - зазначив Кличко.

Він зазначив, що сьогодні жителі столиці та всієї України зобов'язані бути максимально енергоощадливими, з одного боку, заощаджувати енергоресурси, а з іншого - скоротити витрати на енергоспоживання.

Мер підкреслив, що міська влада визначила питання енергоефективності одним з пріоритетних напрямків у своїй роботі. І сьогодні київська адміністрація приступила до реалізації низки програм, спрямованих на економію енергоносіїв.

"Ми робимо все, щоб за показниками енергоефективності столиця була на першому місці в державі. Ми готові всіляко підтримати заходи з енергозбереження і знайти гроші для компенсації витрачених киянами коштів, які були спрямовані на підвищення енергоефективності їх жител. Ми будемо коригувати бюджет, щоб стимулювати ОСББ та мешканців утеплювати будинки і використовувати програми з енергоефективності та енергозбереження. Ми будемо підтримувати людей, які беруть кредити, щоб впроваджувати енергоефективні технології", - сказав Кличко.