ua en ru

Прокуратура попередила стягнення 1,5 млрд гривень з "Укрзалізниці"

Прокуратура попередила стягнення 1,5 млрд гривень з "Укрзалізниці" Фото: "Укрзалізниця"

Прокуратура не допустила стягнення на користь російського "Сбербанку"

Прокуратура міста Києва не допустила безпідставне стягнення з ВАТ "Укрзалізниця" (УЗ) майже 1,5 млрд гривень на користь ВАТ "Сбербанк". Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Повідомляється, що ця фінустанова, яке є 100% дочірнім банком російського ВАТ "Сбербанк", звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом про стягнення зазначених коштів з УЗ в якості заборгованості за кредитним договором, укладеним між банком та Державним підприємством "Донецька залізниця" ще у 2011 році.

Однак, у зв'язку з перебуванням ДП "Донецька залізниця" в стані припинення, банк вирішив безпідставно стягнути заборгованість з ВАТ "Укрзалізниця".

З метою захисту інтересів держави та попередження незаконного стягнення значної суми коштів з підприємства, єдиним акціонером якого є держава в особі Кабінету міністрів України, прокуратура міста Києва вступила в розгляд зазначеної справи.

За результатами судового розгляду Господарський суд міста Києва погодився з доводами столичної прокуратури і відмовив банку в задоволенні позовних вимог.

Нагадаємо, в 2017 році було зафіксовано 57 випадків незаконного втручання в роботу залізниці України.