ua en ru

Стокгольмський арбітраж завершив слухання у справі "Нафтогазу" і "Газпрому"

Стокгольмський арбітраж завершив слухання у справі "Нафтогазу" і "Газпрому" Фото: Юрій Вітренко (uacrisis.org)

Стокгольмський арбітраж має винести остаточні рішення у справі до кінця листопада

В Стокгольмському арбітражі завершилися слухання по суперечці НАК "Нафтогаз України" і російського "Газпрому". Про це у Facebook повідомив головний комерційний директор НАК Юрій Вітренко.

"Слухання сьогодні закінчилися. Аргументи наших юристів, експертів та свідків були переконливі. Так що є позитив... Для "будьмо" був привід", - зазначив він.

Крім того, у коментарі до повідомлення Вітренко зазначив, що суд має винести остаточні рішення у справі до кінця листопада.

"Офіційний термін - до кінця листопада", - написав він.

Слухання сьогодні закінчилися. Аргументи наших юристів, експертів та свідків були переконливі. Так що є позитив... Для «будьмо» був привід:)

Опубліковано Yuriy Vitrenko 10 жовтня 2017 р.

Зазначимо, у попередньому рішенні суд відмовив російській стороні в задоволенні позовних вимог по оплаті "Нафтогазом" сум, нарахованих згідно з положенням контракту "бери або плати". Крім того, суд визнав право НАК на перегляд контрактної ціни та приведення її до європейського рівня.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції Павло Петренко повідомляв, що у 2018 році будуть відбуватися основні процесуальні події Стокгольмського арбітражу по ПАТ "Укрнафта"

"Справа розглядається арбітражем. Процесуальний графік передбачає подачу сторонами пояснень своїх позицій щодо позову, який був поданий міноритарними акціонерами. Основні процесуальні події будуть відбуватися в наступному році", - сказав міністр.