ua en ru

Стокгольмський арбітраж рекомендує "Газпрому" і "Нафтогазу" узгодити суму претензій

Стокгольмський арбітраж рекомендує "Газпрому" і "Нафтогазу" узгодити суму претензій Фото: "Газпрому" і "Нафтогазу" рекомендують узгодити суму претензій (колаж РБК-Україна)

"Газпром" вважає, що виграв суд на 1,7 млрд доларів

Стокгольмський арбітраж рекомендує російському "Газпрому" і українського "Нафтогазу" узгодити суму претензій. Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз Україна" на сторінці відомства у Facebook.

Як повідомляється, у разі, якщо сторони не прийдуть до компромісу, суд визначить суми самостійно.

У свою чергу, російський регулятор вважає, що рішення арбітражу свідчить про те, що суд виніс вердикт на користь "Газпрому", і тепер, "Нафтогаз України" повинен виплатити російській стороні 1,7 млрд доларів.

"Окреме рішення арбітражу від 31 травня 2017. не вказує, що "Нафтогаз" винен "Газпрому" 1,7 млрд доларів або будь-яку іншу суму. У ньому не міститься жодних числових значень по заборгованості між сторонами. У ньому викладено принципи, за якими повинна бути розрахована сума ретроактивной компенсації за переплати, вчинені "Нафтогазом", а також ціна, яка повинна бути застосована до будь-яких обсягів газу, отриманих "Нафтогазом", але не сплаченим в повному обсязі", - йдеться в повідомленні українського регулятора.

Окреме рішення арбітражу від 31 травня 2017р. не вказує, що Нафтогаз винний Газпрому $1,7млдр чи будь-яку іншу суму. В н...

Опубліковано Нафтогаз України - Naftogaz 30 червня 2017 р.

Нагадаємо, суд вирішив стягнути з "Газпрому" частину дивідендів на сплату штрафу АМКУ.