ua en ru

Суд дозволив стягнути з "Газпрому" частину дивідендів на сплату штрафу АМКУ

Суд дозволив стягнути з "Газпрому" частину дивідендів на сплату штрафу АМКУ Фото: суд дозволив стягнути частину дивідендів "Газпрому" (gazprom.ru)

Виконавча служба стягне 79,9 млн гривень

Суд дозволив Державній виконавчій службі стягнути з ВАТ "Газпром" дивіденди українського дочірнього підприємства ПРАТ "Газтранзит" майже 80 млн гривень на сплату штрафу Антимонопольного комітету України. Таке рішення ухвалив Господарський суд Києва.

Згідно з матеріалами справи, виконавча служба просила суд примусово стягнути з "Газпрому" 172 млн гривень штрафних санкцій та пені, накладених АМКУ за зловживання становищем на ринку транзиту природного газу в Україні в період з 2009 по 2015 роки.

Судові виконавці звернулися до суду у зв'язку з тим, що російський регулятор не сплатив штраф протягом 2 місяців.

Суд прийняв рішення дозволити стягнути 79,876 млн гривень дивідендів "Газтранзиту" на користь АМКУ.

Раніше наглядова рада "Газтранзиту", в яку входять представники "Нафтогазу", вирішила направити 90% чистого прибутку на виплату дивідендів акціонерів - 209,065 млн гривень.

Нагадаємо, раніше Господарський суд Києва відмовив Державній виконавчій службі у списанні 84,08 млн гривень дивідендів, що підлягають сплаті компанії "Газпром" від української дочірньої компанії "Газтранзит".