ua en ru

Стокгольмський арбітраж може зобов'язати "Газпром" підписати угоду з "Нафтогазом", - Коболєв

Стокгольмський арбітраж може зобов'язати "Газпром" підписати угоду з "Нафтогазом", - Коболєв Фото: Андрій Коболєв

На третій квартал 2016 "Газпром" відмовився підписувати додаткову угоду з "Нафтогазом"

Стокгольмський арбітраж може зобов'язати російський "Газпром" підписати додаткову угоду з НАК "Нафтогаз України" на постачання газу. Про це в інтерв'ю "5 каналу" повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

За словами Коболєва, відмова "Газпромом" підписувати додаткову угоду на постачання газу є прикметою недружньої і не комерційної поведінки.


"Проблема в тому, що на третій квартал цього року "Газпром" відмовився підписувати додаткову угоду, що абсолютно необхідно для того, щоб ці поставки мали місце бути. І там навіть вже питання не в ціні", - сказав він.

Коболєв нагадав, що "Газпром" підписував подібні угоди принаймні вже тричі.

"За такими угодами постачався газ взимку 2014-2015 рр., влітку 2015 року і минулої зими. На цей раз "Газпром" несподівано відмовився, що ми вважаємо є прикметою недружньої і не комерційної поведінки", - зазначив голова "Нафтогазу".

"Нафтогаз" сподівається на підписання додаткової угоди з "Газпромом" на поставку газу після рішення Стокгольмського арбітражу.

"Після завершення арбітражу (у Стокгольмі), ми сподіваємося, що "Газпром" змінить свою поведінку чи буде зобов'язаний це зробити після рішення суддів", - додав Коболєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" очікує рішення Стокгольмського арбітражу за позовом до "Газпрому" до кінця I півріччя 2017 року.