ua en ru

Вартість віз для канадців при в'їзді в ОАЕ буде складати 1 тис. дол

Громадяни Канади, які вирушають до Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ), повинні будуть придбати дорогу візу для відвідування цієї країни. Як повідомляє РБК з посиланням на BBC, за багаторазову візу, дійсну протягом шести місяців, канадцям доведеться викласти 1 тис. дол. Одноразова віза в ОАЕ, яка буде дійсна протягом трьох місяців, обійдеться громадянам Канади в 500 дол., а одноразовий дозвіл на в'їзд, дійсний протягом тридцяти днів, - близько 250 дол.
Візовий режим був введений після того, як канадська влада відмовилися розширити список аеропортів, які брали б рейси авіакомпаній ОАЕ. В помсту за відмову Канади надати авіакомпаніям Etihad і Emirates більше число аеропортів для їхніх літаків, уряд Об'єднаних Арабських Еміратів відмовив канадським військовим у розміщенні на базі Кемп Міраж, яка використовувалася для підтримки сил коаліції в Афганістані, вона також була зручна для проведення тренувань в умовах, наближених до афганської природи.
Раніше канадці могли в'їжджати на територію ОАЕ без візи. Введені розцінки почнуть діяти для канадців з 2 січня 2011р. Відзначимо, що такі ж ціни на візи встановлені для громадян Китаю, Росії та Індії.
В ОАЕ проживає близько 25 тис. чоловік, що мають канадське громадянство.