ua en ru

Вартість будівництва заводу з виробництва ядерного палива в Кіровоградській обл. складе 2,3 млрд грн, - ДК "Ядерне паливо"

Вартість будівництва заводу з виробництва ядерного палива в Кіровоградській області складе 2,3 млрд грн. Про це в ході "Українського ядерного форуму-2012: плани і перспективи розвитку атомно-енергетичній галузі" заявив заступник генерального директора державного концерну "Ядерне паливо" Борис Білик, передає кореспондент РБК-Україна.

"Враховуючи, що техніко-економічне обгрунтування вже пройшло експертизу з позитивними висновками. Цифри є, вони відкриті для опублікування. Це 2,3 млрд грн, з яких перша черга становить 1,6 млрд грн, і 700 млн грн - друга черга", - сказав Білик.

За його словами, в ці суми входять будівельно-монтажні роботи, закупівля обладнання, пуско-настановні роботи і т.д. Перша черга планується до запуску в 2015 р., а друга в 2015-2020 рр.

Нагадаємо, рішення про створення ЗАТ "Завод з виробництва ядерного палива" було ухвалене 9 вересня 2011 р., коли український державний концерн "Ядерне паливо" і російський "ТВЕЛ" (паливна компанія "Росатома") підписали відповідний установчий договір. Підприємство знаходиться в Кіровоградській області, українська сторона отримала 50% +1 акція, а російська - що залишилися 50% - 1 акція.