ua en ru

Вартість ремонту шляхів у Києві завищена на 11 млн гривень, - Госаудитслужба

Вартість ремонту шляхів у Києві завищена на 11 млн гривень, - Госаудитслужба Фото: вартість ремонту київського Південного мосту склала більше 46 млн гривень

У "Київавтодорі" виявлено порушення

В результаті перевірки діяльності столичного "Київавтодору" співробітники Державної аудиторської служби виявили факт завищення вартості ремонту дорожнього покриття столиці на 11 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Держаудитслужби.

Зокрема, підрядники безпідставно збільшили обсяги виконаних робіт, внесли в акти виконаних робіт неправдиві відомості про використані матеріали та будівельних машинах, а також неправильно застосували норми і розцінки.

При цьому, зазначають у службі, один з представників виконавця перешкоджав аудиторам провести зустрічну перевірку для підтвердження вартості виконаних робіт з ремонту покриття Південного мосту, яка за документами склала більше 46 млн гривень.

Також під час ревізії виявлено порушення законодавства у сфері держзакупівель. Приміром, корпорація не скасувала торгів та уклала договори з підрядниками на загальну суму майже 418 млн гривень, незважаючи на невідповідність пропозицій учасників торгів вимогам документації конкурсних торгів.

Про результати ревізії повідомлено Київську міську державну адміністрацію, а матеріали контрольного заходу направлені в Головне слідче управління Національної поліції України.

Нагадаємо, мешканці Києва мають намір влаштувати мітинг через ями на дорогах.