ua en ru

Вартість п'ятирічної страховки держборгу України від дефолту зросла до максимуму з кінця 2009 р

Вартість п'ятирічної страховки державного боргу України від дефолту (кредитні дефолтні свопи (CDS) виросла сьогодні на 89 базисних пунктів щодо рівня останньої угоди 18 лютого - до 1 тис. 271 пункту.

Вартість п'ятирічної страховки державного боргу України від дефолту (кредитні дефолтні свопи (CDS) виросла сьогодні на 89 базисних пунктів щодо рівня останньої угоди 18 лютого - до 1 тис. 271 пункту, передає Reuters з посиланням на дані аналітичної компанії Markit. Це максимальна вартість українських CDS з грудня 2009 р.

Поточні котирування CDS означають, що інвесторам обходиться приблизно в 1,27 млн євро в рік покриття страховкою 10 млн євро українських держзобов'язань.

Сьогодні падають в ціні практично всі українські активи на фінансових ринках. Зокрема, доларові облігації України з погашенням в 2023 р. подешевшали до рекордно низького рівня - 80,63 цента на один долар номінальної вартості (дані Tradeweb).

Ринок підвищив оцінку ймовірності дефолту України на тлі ескалації насильства в Києві. За даними Міністерства охорони здоров'я України, в ході масових заворушень 18 лютого в Києві загинули 25 людей, понад 240 людей отримали поранення. Серед загиблих - десять правоохоронців, повідомило МВС країни. Як зазначають ЗМІ, 18 лютого став найкривавішим днем в пострадянській історії України.