ua en ru

Вартість проїзду у львівських маршрутках підняли до 4 грн

Вартість проїзду у львівських маршрутках підняли до 4 грн Фото: Перевізники називали оптимальну для них вартість проїзду - 5 грн

До цього вартість проїзду у Львові становила 3 грн

Вартість проїзду у львівських маршрутках підняли до 4 грн. Таке рішення було прийняте сьогодні, 8 травня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради.

До цього вартість проїзду у Львові становила 3 грн. Ціна не влаштовувала перевізників, тому в місті уже кілька разів організовували громадські слухання, але з тарифом на міські перевезення так і не визначилися. Перевізники називали оптимальну для них вартість проїзду - 5 грн, але така ціна не влаштовувала громаду та міську владу.
Однак 5 травня вступила в дію постанова Кабіміну України №240 "Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. № 1548", згідно з якою право на встановлення тарифів на місцеві перевезення переходить до перевізників. Але ця постанова суперечила із Законом України "Про місцеве самоврядування", де визначено, що встановлення тарифів є в компетенції органів місцевої влади.
Відтак виконком міської ради за прийняв новий тариф - 4 грн. За словами начальника юридичного управління Львівської міськради Гелени Пайонкевич, рішення вступить в силу з 15 травня.
Крім того, виконком скасував своє попереднє рішення щодо обмеження проїзду для пільговиків лише певними годинами.