ua en ru

Вартість бареля нафти Brent впала нижче 47 дол

Вартість бареля нафти Brent впала нижче 47 дол Джерело фото:twitter.com/Новое Время

Ціна нафти марки Brent під час торгів на лондонській біржі ICE Futures у понеділок, 12 січня, опустилася нижче 47 дол. за барель. Мінімальні угоди на лютневі поставки укладалися за ціною 46,66 дол. за барель, передає РБК.

За підсумками торгів барель Brent коштував 47,43 дол.

Мінімальні контракти на лютневі поставки нафти сорту WTI на торгах в Нью-Йорку укладалися за ціною 45,30 дол. за барель. За підсумками дня вартість бареля нафти WTI становила 46,07 дол.

Вартість американської нафти впала на тлі інформації про збільшення запасів нафти в країні, що посилить глобальний надлишок нафти, зазначає Bloomberg. За тиждень, що завершився 9 січня, запаси нафти в США зросли до 384,1 млн барелів, випливає з опитування аналітиків.

Аналітики Bank of America Merrill Lynch вважають, що в короткостроковому періоді нафту марки Brent подешевшає до 40 дол. за барель. Вартість бареля американської нафти WTI впаде до 35 дол., вважають експерти. Падіння ціни на нафту призведе до того, що доведеться або скорочувати видобуток Саудівської Аравії, або країнам, що не входять в ОПЕК, йдеться в аналітичній записці.

Напередодні онук короля Саудівської Аравії і один з найбільш успішних арабських інвесторів принц Аль-Валід ібн Талал Аль Сауд в інтерв'ю USA Today виключив повернення нафтових цін до рівня 100 дол. за барель. Якщо постачання нафти залишаться на нинішньому рівні, а попит - таким же слабким, краще підготуватися до того, що ціни продовжать падати, зазначив принц. При скороченні поставок і зростанні попиту ціни можуть піти вгору, але не досягнуть 100 дол. за барель, додав він. "Я впевнений, що ми ніколи більше не побачимо ціну в 100 доларів", - заявив саудівський принц, нагадавши свої слова річної давності, що ціна на нафту більш ніж в 100 дол. за барель штучна.

Нагадаємо, ціна нафтового кошика ОПЕК станом на звітну дату 9 січня 2015 р. опустилася до позначки 45,19 доларів за барель.