ua en ru

Стець внесе в Кабмін проект положення про Мінінформації тільки після публічного обговорення

Міністр інформації України Юрій Стець внесе на розгляд Кабінету міністрів проект положення про нове міністерство ,яке він очолює, тільки після публічного обговорення його змісту.

Міністр інформації України Юрій Стець внесе на розгляд Кабінету міністрів проект положення про нове міністерство ,яке він очолює, тільки після публічного обговорення його змісту. Про це заявив новопризначений міністр інформації України Юрій Стець сьогодні під час круглого столу в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цей проект положення розроблявся в період з 2007 по 2009 роки. Якщо б у мене було бачення, що це положення є кінцевим, а не проектом положення, воно було б затверджено на Кабміні. Але без публічної дискусії про те, чим буде займатися це міністерство з громадськістю, нашими партнерами в Європі та в світі... я планую такі круглі столи організувати до кінці тижня і з представниками неурядових організацій, в тому числі з послами наших партнерів, з суспільством, з медіа спільнотою, . представниками ЗМІ... Тільки після цього обговорення і врахованих пропозицій , тільки після цього я буду вносити на розгляд Кабміну проекту постанови про положення цього міністерства", - заявив Стець.

Він зазначив, що деякі пункти, які не відповідають діючому законодавству, повині бути видалені з проекту цього положення. За його словами, саме 41 пункт не відповідає діючому законодавству.

Нагадаємо, 2 грудня 2014 р. Верховна Рада України призначила новий Кабінет міністрів, до складу якого також увійшло Міністерство інформації. Очолив нове міністерство член партії "Блоку Петра Порошенко" Юрій Стець.