ua en ru

Стець повідомив про створення двох українських телеканалів

Стець повідомив про створення двох українських телеканалів

Міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив про запуск двох українських телеканалів: іномовлення та військового. Про це він сказав під час робочого візиту до Львова, передає ZIK.

Так, через місяць планується запуск каналу іномовлення Ukraine Tomorrow, а через два - військового каналу.

У коментарі журналістам Стець повідомив, що на фінансування каналу іномовлення буде переданий бюджет, передбачений на фінансування каналу УТР.

"Очевидно, цього недостатньо. У нас є також гарантійні листи від фондів, від українських бізнесменів на фінансування міністерства протягом 2015 року. Частина цих коштів піде на фінансування каналу іномовлення. Вчора у мене були переговори з послом Сполучених Штатів Джеффрі Пайеттом. Він підтвердив, що вони повинні нам допомогти, в тому числі фінансово, щоб ми створили цей канал як можна швидше і щоб дуже швидко поширили сигнал по всьому світу. Протягом минулого тижня були також зустрічі з послами країн Балтії, а на наступному тижні будуть зустрічі з іншими послами", - сказав міністр.

"Це повинен бути канал високої якості, щоб він був конкурентоспроможним. А якість УТР мене не влаштовує", - додав він.

За словами міністра, канал іномовлення створять на технічній базі каналу БТБ, який протягом двох тижнів передадуть від Нацбанку в Міністерство інформації.

Стець також повідомив, що Президент поставив завдання протягом двох місяців запустити ще один канал - військовий.

"В даному випадку ми взяли на себе такий стартап запуску цього каналу. І як тільки ми його запустимо, передамо Міністерству оборони. Це буде канал Збройних сил України. Хто робив інформаційне мовлення, знає, що за такий короткий термін це майже нереально. Але ми це зробимо протягом двох місяців", - заявив він.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко доручив Стецю зайнятися информподдержкой проведення мобілізації.