ua en ru

Стець розробляє стратегію інформполітики України на 10 років

Стець розробляє стратегію інформполітики України на 10 років Міністр інформації України Юрій Стець

Міністерство інформації розробляє стратегію інформаційної політики України на найближчі 10 років. Про це на форумі заявив міністр інформації України Юрій Стець, передає кореспондент РБК-Україна.

"Жодного разу за всі 24 роки незалежності України політики не відповідали на запитання, що таке інформаційна безпека. Зараз ми розробляємо документ, який називається "Стратегія інформаційної політики держави", - повідомив він.

За його словами, минулого тижня відбулася перша робоча зустріч експертів ЄС, журналістів, громадських лідерів для підготовки документа:

"Сподіваюся, цей документ стане інформаційної конституцією, який буде жити 10 років і навіть більше", - вважає він.
Стець нагадав, що на етапі підготовки агресії та її продовження Росія виділила і виділяє мільярди доларів на пропаганду у всьому світі, щоб виправдати незаконне захоплення територій України.

"Ми повинні нарешті усвідомити, що ЄС і Україна - це єдиний світ. Тому ми повинні спільно захищати один одного. Європа повинна захистити Україну, щоб потім не захищати саму себе", - заявив він.

Нагадаємо, Міністерство інформаційної політики обіцяв працювати над забезпеченням свободи слова та захистом прав українських журналістів у Криму.