ua en ru

Степанов розповів про актуальність проекту онлайн-підготовки одеських випускників до ЗНО

Степанов розповів про актуальність проекту онлайн-підготовки одеських випускників до ЗНО Фото: Максим Степанов

Проект започатковано в рамках реалізації Стратегічного плану дій голови Одеської ОДА

Запуск проекту онлайн-підготовки випускників Одеської області до ЗНО під назвою "Будь розумним \ Be smart" є дуже актуальним для регіону, оскільки в останні роки Одеська область займала 20-22 місця з 25-ти по успішності проходження ЗНО. Про це 5 квітня на презентації проекту в Одесі заявив голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Максим Степанов, повідомляє прес-служба відомства.

У той же час, як зазначив голова ОДА з посиланням на статистику, учні, які займаються на курсах по підготовці до ЗНО, набирають в середньому на 15-20 балів більше, ніж ті, хто цього не робить.

У прес-службі повідомили, що проект розпочато в рамках реалізації Стратегічного плану дій голови Одеської ОДА на 2017-2019, що отримав назву "Розумний регіон".

"Моє завдання як керівника регіону - допомогти зробити так, щоб якомога більше з вас - випускників шкіл Одеської області - здобули вищу освіту, стали справжніми фахівцями і отримали хороші перспективи у дорослому житті. Це дуже важливо для нашого регіону і всієї України. Представляючи свій Стратегічний план дій на 2017-2019 роках., я пообіцяв, що зроблю все можливе для цього. Із задоволенням виконую цю обіцянку", - підкреслив він.

Наголошується, що онлайн-курс охоплює і систематизує всю шкільну програму, надає можливість перегляду відео-лекцій з різних предметів і користуватися схемами, картами, зображеннями. У рамках ініціативи передбачено щоденне навчання за індивідуальним графіком, а також тренування на всіх типах тестів, які зустрічаються на ЗНО.

У рамках презентації проекту в інтелектуальному клубі №1, де проходять ігри "Що? Де? Коли?", відбулася квест-вікторина на основі питань, які використовуються в ЗНО. У змаганні взяли участь 22 команди випускників шкіл Одеської області, а також команда Одеської облдержадміністрації на чолі з Максимом Степановим.

Згідно з даними прес-служби, в Одеській області працює понад 800 шкіл. Передбачається, що в 2017 році ЗНО в Одеській області будуть проходити близько 12 тис. осіб. Понад 90% з них - випускники.

Зазначимо, проект "Будь розумним / Be smart" реалізується в рамках стратегічного плану дій голови ОДА "Розумний регіон". Зокрема, у планах Максима Степанова на 2017 рік будівництво стратегічно важливих доріг, в т.ч. траси Одеса-Рені, Кодима-Балта, Спаське-Вилкове, початок реконструкції злітної смуги Одеського аеропорту (завершення до кінця 2018 року), модернізація інформаційного порталу Одеської області, створення бренду Одеської області, поліпшення інвестиційного клімату і збільшення обсягів залучення інвестицій, запуск медичної реформи - створення до 10 госпітальних округів в Одеській області, створення 77 груп швидкого реагування поліції, впровадження в області єдиної системи відеоспостереження