ua en ru

Степанов залучив на підприємства Одеської області замовлення "Укроборонпрому" на 140 млн гривень

Степанов залучив на підприємства Одеської області замовлення "Укроборонпрому" на 140 млн гривень Фото: Максим Степанов

Степанов домовився з гендиректором "Укроборонпрому"

Голова Одеської ОДА Максим Степанов домовився з генеральним директором "Укроборонпрому" Романом Романовим про розміщення на підприємствах Одеської області протягом 2017 року державних замовлень на 140 млн гривень. Відповідний меморандум був підписаний 17 лютого, повідомляє прес-служба Одеської обласної адміністрації.

"Підприємства Одещини приєднуються до масштабної програми "Укроборонпрому" в рамках виконання державного оборонного замовлення і зараз наше завдання - чітко визначитися, якої продукції потребує держконцерн, що наші підприємства можуть виготовляти, а також яку продукцію зможуть освоїти в майбутньому. Це хороший приклад кооперації, яка позитивно вплине на економіку області. Оскільки без завантаження економічно активних підприємств, без подібних замовлень було б неможливим створення робочих місць, виплати зарплат, здійснення платежів до бюджету і розвиток регіону в цілому", - зазначив Степанов.

На сьогоднішній день в Одеській області успішно функціонують 32 підприємства різних форм власності, потужності яких можуть бути використані підприємствами концерну. Під час робочої поїздки в Одеську область гендиректор "Укроборонпрому" проінспектував діяльність ДП "Одеський авіаційний завод", відвідав ТОВ "Телекарт", з яким вже співпрацюють підприємства - учасники концерну.

"Хочу відзначити активну позицію Максима Степанова щодо питання підписання цього меморандуму. Так вийшло, що раніше з Максимом Володимировичем ми були "сусідами" - наші офіси в Києві знаходилися поруч. Як тільки він зайняв пост глави області, відразу зателефонував нам в "Укроборонпром" і сказав: "Хлопці, нам дуже потрібні ваші замовлення, нам дуже потрібна кооперація". Можу сказати, що держконцерн зацікавлений у роботі з підприємствами регіону, які працюють у сфері машинобудування, виробництва матеріалів і компонентів. Нам потрібні дроти, кабелі, фарба, лаки, канати і матеріали. За цим стоять серйозні цифри і серйозний економічний ефект для галузі. І ми сподіваємося на тісну і довгострокове співробітництво з Одеською областю", - зазначив Роман Романов.