ua en ru

Степанов передав поліції Одеської області 77 патрульних авто

Степанов передав поліції Одеської області 77 патрульних авто Фото: передача патрульних авто (прес-служба Одеської ОДА)

Церемонія передачі авто відбулася сьогодні

Голова Одеської ОДА Максим Степанов виконав пункт свого Стратегічного плану дій на 2017-2019 рр. "Розумний регіон", передавши поліції Одеської області 77 патрульних автомобілів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Одеської ОДА.

В урочистій церемонії передачі автомобілів, що відбулася 12 вересня в Одесі, взяли участь голова ОДА Максим Степанов і заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

77 автомобілів Renault Sandero, придбані за кошти обласного бюджету, передали поліції регіону для створення мобільних груп реагування. Таким чином, вперше в Україні потреба в автомобілях для патрульної поліції області буде закрита на 100% в такі короткі терміни, наголосили в ОДА.

За словами Степанова, питання про закупівлю транспорту виникло за підсумками аналізу показників злочинності за 2016 рік.

"Ставши губернатором в січні цього року, я зіткнувся з багатьма неприємними процесами в житті області. І одне з найстрашніших – розгул криміналітету. Такого в Одеській області давно вже не було. Люди і в Одесі, і в районах банально боялися виходити на вулицю. Рішення придбати ці автомобілі я прийняв ще на початку 2017 року, коли ми з головою обласної Національної поліції Дмитром Головіним шукали виходи з тієї жахливої ситуації, яка склалася в містах і селах області. І я вдячний депутатам облради та особисто голові облради Анатолію Урбанському за підтримку. Це рішення також увійшло в мою стратегію розвитку Одеської області "Розумний регіон". Сьогодні ці віртуальні автомобілі з моїх планів стали реальністю. Ці 77 автомобілів для 77 груп швидкого реагування тепер тут", - заявив Степанов.

Він зазначив, що тепер шлях правоохоронців до найвіддаленіших куточків області буде займати 15-17 хвилин.

"Ці 77 пар новеньких "крил" – для вас (звернення до правоохоронців, - ред.). Щоб могли як Бетмен, з'являтися там, де це потрібно. Нехай ці машини допомагають вам у вашій роботі – додадуть вам швидкості і точності. Нехай вони створюють у тих, хто спокушається злочинними думками, відчуття невідворотності покарання, а у громадян – надійності нашого життя. Люди хочуть жити в спокої та безпеці", - заявив Степанов.

altaltaltalt
Всього поліція області отримала 89 автомобілів. Крім 77 авто за рахунок обласного бюджету, 12 були придбані за кошти одеської міської влади і МВС. Серед них гібридні Mitsubishi Outlander, які залишаться в місті, і три одиниці спецтранспорту. Поліцейські машини повністю укомплектовані всім необхідним і вийдуть на чергування найближчим часом.

Як повідомлялося, Степанов на початку року пообіцяв придбати 77 автомобілів для груп швидкого реагування поліції області. У червні 2017 року Степанов вручив поліцейським сертифікати на придбання цих автомобілів. Безпека в регіоні – один з ключових пріоритетів Стратегічного плану дій Степанова "Розумний регіон" на 2017-2019 рр.