ua en ru

Ставнійчук: Закон про мирні зібрання треба ухвалити якнайшвидше

Закон про мирні зібрання вкрай необхідний українському суспільству і має бути ухвалений якнайшвидше. На цьому наголосила радник Президента України, керівник головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента Марина Ставнійчук в ефірі радіо "Свобода", передає прес-служба Президента.

"Сподіваюсь, що такий закон на європейських стандартах буде ближчим часом прийнятий. Він - важливий", - заявила радник Президента.

Ставнійчук також акцентувала свою увагу на темі розвитку громадянського суспільства в Україні. Вона зокрема нагадала, що у Верховній Раді знаходиться законопроект "Про громадські організації", який значно спрощує регулювання їхньої діяльності. "Практично всі обставини - і спрощення процедури реєстрації, і механізми утворення громадських організацій, їх можливість вести підприємницьку діяльність, брати участь на конкурсних засадах у виконанні суспільно важливих функцій і на місцевому, і на державному рівні - абсолютно відповідають європейським стандартам", - підкреслила радник Президента. Вона зауважила, що законопроект ураховує рекомендації Ради Європи щодо норм діяльності неурядових організацій.

Ставнійчук також нагадала, що 25 січня 2012 року Президент України підписав указ про створення Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства, основним завданням якої буде аналіз стану громадянського суспільства в Україні, вироблення підходів державної політики у цій сфері. "На підставі цього аналізу буде запропоновано проект стратегії державної підтримки розвитку громадянського суспільства, який, насамперед, полягає в тому, що для інститутів громадянського суспільства, основних його суб'єктів - громадських організацій - має бути створене в різних сферах сприятливе середовище", - зауважила Радник Президента.

Нагадаємо, раніше Янукович призначив Ставнійчук співголовою комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права.