ua en ru

Янукович призначив Ставнійчук співголовою комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права

Президент України Віктор Янукович своїм указом № 168/2012 увів до складу Комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права радника Президента України, керівника головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України Марину Ставнійчук , призначивши її співголовою цієї комісії. Відповідний текст указу опублікований на сайті глави держави.

Також Президент своїм указом постановив внести до "Положення про Комісію зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права", затвердженого Указом Президента України від 9 грудня 2010 року № 1116 деякі зміни.

Комісію, згідно зі змінами, очолюють два співголови, яких призначає та увільняє від виконання обов'язків Президент України. Персональний склад комісії затверджується Президентом України за поданням співголів Комісії.

Співголови та інші члени комісії здійснюють свою діяльність на громадських засадах. Співголови комісії: здійснюють керівництво комісією; визначають порядок роботи комісії; головують почергово на засіданнях; представляють комісію у взаємодії з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, об'єднаннями громадян; регулярно, не рідше одного разу на квартал, інформують Президента про свою діяльність.

Також Президент затвердив Сергія Головатого, що раніше виконував обов'язки голови комісії, співголовою комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права.

Президент також увів до складу комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права таких осіб: Олександра Бандурку, Василя Борденюка, Володимира Денисова, Андрія Єрмолаєва, Олену Київець, Ігора Когута, Юрія Мирошніченка, Михайла Теплюка.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович сьогодні своїм указом № 166/2012 також призначив Сергія Лекаря заступником міністра внутрішніх справ України, керівником апарату.