ua en ru

Ставицький: Україна очікує відкриття у вересні кредитної лінії ЄБРР в обсязі 326 млн євро для модернізації ГТС

Україна очікує відкриття у вересні кредитної лінії Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в обсязі 326 млн євро для модернізації ГТС. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький в ході конференції "Україна і партнери", передає кореспондент РБК-Україна.

"Ті основні інвестори, які хочуть вкладати кошти в нашу ГТС були присутні (на конференції). Ми постійно знаходимося в переговорах і вже є певні досягнення, а саме почався перший пілотний проект з фірмою "Феррошталь", яку кредитує Deutsche Bank з побудови нової газоперекачувальної станції на річці "Союз" і я вважаю, що це буде яскравий приклад. І вже цього року ми очікуємо відкриття кредиту лінії банку ЄБРР, десь вересні місяці в обсязі 326 млн євро", - розповів Ставицький.

На питання, хто в цілому модернізувати ГТС міністр відповів: "Укртрансгаз", зараз у нас є вже технічні та економічні умови повністю фахівцями розроблені, є певні ситуації, для того, щоб вже пройти цю бюрократичну складову... Ми пропрацювали відкриття кредитної лінії і тоді "Укртрансгаз" буде залучати потенційних інвесторів, які мають технологічні можливості роботи з модернізації на нашій ГТС", - пояснив міністр.

Читайте також: Ставицький обговорив з виконавчим директором Світового банку пріоритети розвитку енергетичного сектора України