ua en ru

Ставицький обговорив з делегацією Китаю заміщення споживання природного газу українським вугіллям

15 січня відбулась робоча зустріч міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького з делегацією Китайської Народної Республіки. У ході зустрічі сторони обговорили стан реалізації двосторонніх проектів, зокрема - модернізацію шахти ім. Мельникова ПАТ "Лисичанськвугілля" та щойно започаткованого проекту заміщення споживання природного газу українським вугіллям. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Під час зустрічі Ставицький наголосив, що відбулось значне прискорення розвитку співробітництва, започатковано нові українсько-китайські проекти і сьогодні, спільно з китайськими партнерами, в Україні створюється нова галузь - газифікація кам'яного вугілля, відповідно до підписаної 25 грудня 2012 року кредитної угоди між Держбанком розвитку КНР та НАК "Нафтогаз України".

Зі свого боку китайська делегація висловила упевненість, що спільними зусиллями сторін створено всі умови для подальшого поглиблення двосторонніх відносин. Вона також засвідчила готовність Державного банку розвитку КНР для співробітництва з Україною та запровадження нових спільних проектів.

Читайте також: "Нафтогаз" підписав угоду з Держбанком розвитку Китаю про надання 3,65 млрд дол. кредиту