ua en ru

Сташук: Сфера водних ресурсів України в 2011 р. забезпечена держбюджетом на 70-80% - на 1 млрд грн

Сфера діяльності Державного агентства водних ресурсів України забезпечується держбюджетом на 70-80% від потреби, решту покриває надання платних послуг. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив глава агентства Василь Сташук.

"Державне агентство має відповідні структурні підрозділи, що фінансуються як з державного бюджету, так і з госпрозрахункової діяльності. Коштів, як завжди, не вистачає, ми забезпечені на 70-80% від потреби. Але інше ми покриваємо наданням платних послуг, згідно з постановою Кабміну. Це обладнання гідротехнічних споруд, берегоукріплення, подача води в точки водовиделень, надання транспортних та механізованих послуг, пов'язаних з водним фактором. На балансі Держводгоспу діють 34 лабораторії, що надають послуги для фермерів, інших користувачів. Великою складовою платних послуг є дослідницька робота", - повідомив Сташук.
За його словами, п'ять років тому за надання платних послуг агентство отримувало близько 20 млн грн, торік - близько 300 млн грн, цього року ця сума може скласти 400 млн грн. При цьому Сташук повідомив, що загальний бюджет складає близько 1 млрд грн.