ua en ru

Станиця Луганська почала отримувати продукти від гуманітарного штабу Ахметова

Жителі селища Станиця Луганська із 3 листопада отримують продуктові набори від гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Про це йдеться в повідомленні фонду Ахметова.

Загалом до селища міського типу з населенням близько 14 тисяч осіб доставлено 1000 продуктових наборів. Це перша поставка гуманітарної допомоги до Станиці Луганської в рамках гуманітарного рейсу Ахметова. Найближчим часом, як наголошується, до селища зі складною гуманітарною ситуацією планується відправка ще 1000 гуманітарних наборів.

"Селище Станиця Луганська, згідно з даними Гуманітарної карти ситуації та потреб Донецької і Луганської областей, входить у ТОП-5 міст, які найбільше потребують продуктів харчування. У Станиці Луганській потребу у продуктах відзначають 60% опитаних жителів. Зокрема, люди відчувають потребу у крупах, згущеному молоці, м'ясних і рибних консервах, борошні та макаронних виробах, рослинному і вершковому маслі", - заявляє аналітик гуманітарного штабу Ахметова Андрій Хорошун.

Жителі інших міст Луганської області також продовжують отримувати продуктові набори від гуманітарного штабу. Загалом в область в рамках гуманітарного рейсу Ахметова доставлено більше 35 000 продуктових наборів. Ще 10 тисяч продуктових наборів будуть направлені в Луганську область найближчим часом у рамках Гуманітарної рейсу, який відправився 3-4 листопада на Донбас. Допомога призначається для найнезахищеніших категорій жителів області, зокрема, сиріт, інвалідів, багатодітних та одиноких матерів та зареєстрованих переселенців.

Гуманітарний штаб Ахметова працює за чотирма напрямками: надання гуманітарної допомоги; надання медичної, в тому числі адресної та психологічної допомоги; допомога дітям; евакуація людей із зони військових дій та розміщення переселенців.