ua en ru

Standard & poor's знизило рейтинг банків Santander і BBVA

Міжнародним рейтинговим агентством були знижені довгострокові рейтинги одинадцяти банків Іспанії, серед яких два таких великих як BBVA і Santander. Представники агентства повідомили, що всі пониження були спровоковані інформацією про зниження рейтингу Іспанії, пише «Біржовий лідер».

Агентством Standard & poor's 10 жовтня знизило рейтинг Іспанії відразу на два пункти з ВВВ+ до ВВВ-, зберігши при цьому негативний прогноз по рейтингу в цілому і звернувши увагу на зростання ризиків для бюджетної системи країни на тлі прогресуючого політичної та економічної кризи. Представники агентства відзначили, що зниження рейтингу країни в цілому надало вкрай негативно позначилося на рейтингах банків, які перевищують довгостроковий рейтинг Іспанії ВВВ - і стикаються з тими фінансовими інститутами, рейтинги яких підтримує уряд.

На два пункти знижено довгостроковий рейтинг Santander, з А - до ВВВ, а рейтинг BBVA з ВВВ+ до ВВВ-. Для обох банків подальший рейтинговий прогноз позначений як «негативний» і це відповідає прогнозам на рейтинги Іспанії.

В разі того, якщо подальший рейтинг країни продовжить знижуватися, то за ним опустяться і рейтинги банків, така інформація була в прес-релізі Standard & poor's.