ua en ru

Standard & Poor's знизила рейтинг Ukrainian Agrarian Investments до В-

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's знизило довгострокові кредитні рейтинги української холдингової компанії ТОВ "Українські Аграрні Інвестиції" (Ukrainian Agrarian Investments S.A.; УАІ) за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті з В до В-; прогноз зміни рейтингів - "Негативний". Про це повідомляється в звіті служби кредитних рейтингів Standard & Poor's.

Згідно з повідомленням, зниження рейтингів компанії відображає пониження суверенного рейтингу України і оцінки ризику переказу і конвертації валюти до В-, оскільки основні активи УАІ - земельні угіддя, зерносховища і сільгоспобладнання - сконцентровані в Україні. Переглянута оцінка ризику переказу і конвертації валюти для несуверенних позичальників обмежує рейтинг УАІ за зобов'язаннями в іноземній валюті у зв'язку з посиленням ризиків, пов'язаних з обмеженнями на валютні операції та в цілому несприятливих втручанням з боку держави.

Як повідомляє S&P, рейтинги як і раніше відображають оцінку профілю бізнес-ризиків УАІ як "слабкої" і профілю фінансових ризиків як "характеризуються високим рівнем фінансового важеля".

Прогноз "Негативний" відображає негативний прогноз по суверенному рейтингу України та можливість подальшого зниження рейтингу в найближчі 12 місяців у разі посилення валютного контролю та обмеження валютних операцій, посилення нестабільності в політичній або податковій сфері або погіршення ліквідності, оскільки українські банки будуть відчувати тиск, що ставить під питання можливість групи пролонгувати свої короткострокові зобов'язання.

Згідно з повідомленням, зниження суверенних рейтингів України і оцінки ризику переказу і конвертації валюти для українських несуверенних позичальників не обов'язково спричинить за собою зниження рейтингів УАІ, якщо компанія зможе продемонструвати стійкість до впливу ризиків, включаючи більш жорсткі обмеження на проведення валютних операцій.

Служба кредитних рейтингів S&P відзначає, що в даний час УАІ отримує стійкі валютні доходи від експорту, і це в поєднанні з грошовими коштами на офшорних рахунках в деякій мірі компенсує ризики, пов'язані з обмеженнями на переклад і конвертацію валюти.

"Ми переглянемо прогноз по рейтингах на "Стабільний" у разі стабілізації ситуації в Україні та зниження ризиків, пов'язаних із посиленням валютного контролю і обмеженням валютних операцій. Позитивне рейтингова дія відносно компанії буде пов'язано з аналогічної дії щодо суверенного уряду", - йдеться в звіті служби кредитних рейтингів Standard & poor's.