ua en ru

У Стамбулі під час акції на честь 1 травня затримали понад 200 осіб

У Стамбулі під час акції на честь 1 травня затримали понад 200 осіб Фото: крім затримань учасників, влада відзвітувала про вилучення у них 40 пляшок із запальною сумішшю, 17 ручних гранат, 176 феєрверків, а також безлічі "незаконних плакатів"

Деякі з учасників намагалися потрапити на заборонену для святкувань площа Таксим

У Стамбулі турецька поліція затримала 207 осіб, які брали участь в акції на честь 1 травня. Про це повідомили в прес-службі губернатора Стамбула, передає Reuters.

"Деякі нелегальні групи, які хочуть нашкодити миру і безпеки нашого міста, намагалися влаштувати незаконні ходи і демонстрації навколо площі Таксім під приводом святкування 1 травня", - повідомили в офісі губернатора.

Площа Таксім закрита для демонстрацій з 2013 року. До цього проводити свята на ній не можна було до 2000 року, після того, як на 1 травня 1977 року більше 30 чоловік були вбиті на площі під час демонстрації - невідомі відкрили по ним вогонь з сусідніх будівель.


Поліція застосувала до демонстрантів сльозогінний газ і водомети. Також в ході протестів був вбитий 57-річний чоловік - його задавило водометом, коли він намагався перейти дорогу.

Крім затримань самих учасників, влада відзвітувала про вилучення у них 40 пляшок із запальною сумішшю, 17 ручних гранат, 176 феєрверків, а також безлічі "незаконних плакатів".

У цілому, в охороні громадського порядку в цьому році в Стамбулі були задіяні приблизно 24,5 тисячі осіб. Крім цього, поліція стежила за ситуацією на вулицях з вертольотів.

Нагадаємо, два тижні тому в центрі Стамбула стався вибух.