ua en ru

Стало відомо, коли запрацює заборона Вконтакте, Яндекс і Однокласників в Україні

Стало відомо, коли запрацює заборона Вконтакте, Яндекс і Однокласників в Україні Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Указ президента вступить в силу не пізніше 1 червня

Указ президента України Петра Порошенка, який передбачає заборону "Вконтакті", "Яндекс" і "Однокласників" в Україні почне діяти після офіційного оприлюднення в ЗМІ. Про це сказано в Указі президента України "Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів і вступу їх в силу".

"Закони України, інші акти Верховної Ради, акти президента України, Кабміну не пізніше ніж у 15-тиденний строк після їхнього прийняття у встановленому порядку і підписання підлягають оприлюдненню державною мовою в офіційних друкованих виданнях", - йдеться в документі.

Згідно указу офіційними друкованими виданнями є "Офіційний вісник України" та газета "Урядовий кур'єр". Таким чином, указ президента набуде чинності не пізніше 1 червня 2017 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 28 квітня 2017 року, яким передбачено заборону "Яндекса", "ВКонтакті" та "Однокласники".