ua en ru

Стало відомо, коли в Україні розпочне роботу Центр дитячого правосуддя

Стало відомо, коли в Україні розпочне роботу Центр дитячого правосуддя Фото: Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба(РБК-Україна / Віталій Носач)

В Україні планують створити перший Центр дитячого правосуддя. Він може заробити вже через півроку.

Про це повідомив уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба, йдеться в матеріалі РБК-Україна "Легка мішень: чому в Україні стало більше злочинів проти дітей".

За його словами, кожна п'ята дитина в Україні стає жертвою різних форм сексуального насильства. При цьому в більшості випадків кримінальні справи не порушуються або не закінчуються обвинувальними вироками. При цьому діти відчувають Додаткові психологічні травми, бо неодноразово допитуються правоохоронцями.

Вирішити цю проблему в Україні планують шляхом створення центру дитячого правосуддя. Перший Центр готуються запустити в держрезиденції "Конча-Заспа" під Києвом. Всього в країні хочуть побудувати близько 100 таких установ.

"Дуже хотілося б вже через півроку запустити цей Центр. У президента є велике бажання, щоб така модель запрацювала в Україні", - заявив Кулеба.

При цьому в офісі генпрокурора зазначають, що поки "некоректно" називати терміни запуску центру і орієнтовна кількість дітей, які туди можуть помістити.

"Ми не можемо прогнозувати кількість жертв, а також тих, хто погодиться на приміщення в Центр... зараз ми фокусуємося на Київській області з американською моделлю. В середньому будемо розраховувати на можливість надати допомогу близько 200 дітям на рік", - повідомив заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов.