ua en ru

Стало відомо, скільки Україна заплатить за кожен тепловоз General Electric

Стало відомо, скільки Україна заплатить за кожен тепловоз General Electric Фото: "Укрзалізниця" (РБК-Україна)

Один тепловоз General Electric обійдеться Україні приблизно в 3,5 млн доларів

Вартість одного тепловоза американської компанії General Electric становить 4,68 млн доларів. Про це йдеться в документах, опублікованих в системі публічних закупівель Рrozorro.

При цьому прес-центр "Укрзалізниці" повідомляє, що один тепловоз General Electric обійдеться Україні приблизно в 3,5 млн доларів. Зазначено, що понад 28 млн доларів від цієї суми повернуться в бюджет України як ПДВ і понад 11 млн доларів залишаться в Україні за рахунок локалізації виробництва в країні. Таким чином Україна один тепловоз General Electric обійдеться приблизно в 3,5 млн доларів.

В документах на сайті говориться, що 30 локомотивів будуть коштувати 140,40 млн доларів, один тепловоз буде коштувати 4,68 млн доларів.

Також зазначено, що термін постачання тепловозів - 28 лютого 2019 року.

"Купівля локомотивів GE TE33AC виробництва Дженерал Електрик Компані (General Electric Company, USA) з метою подальшої передачі їх Банком у фінансовий лізинг. Місце поставки товарів або місце виконання робіт або надання послуг: 03150, Україна, Київська обл., Київ, згідно з умовами договору. Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: 28 лютого 2019", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 23 березня "Укрзалізниця" і американська компанія General Еlectric Transportation підписали пакет документів, який передбачає 15-річне партнерство у модернізації локомотивного парку і постачання нових локомотивів.

Так, після підписання пакету документів починається перший етап співпраці, який передбачає постачання в кінці 2018 і I кварталі 2019 року 30 вантажних дизельних локомотивів. Їх виробництво почнеться в США, а перші поставки в Україну вже заплановані на цю осінь. Рамковий договір також передбачає модернізацію 75 локомотивів, постачання 225 нових локомотивів GE серії Evolution до 2034 року, а також їх довгострокове технічне обслуговування.